RASLAVICE: Rekonštrukciu zdravotného strediska chce obec ukončiť v novembri

17.08.2012 Bardejov

Raslavice 17. augusta (TASR) – Rekonštrukciu zdravotného strediska v Raslaviciach, okres Bardejov, plánuje obec dokončiť v novembri tohto roka.
Starosta obce Anton Lamanec dnes pre TASR uviedol, že peniaze získali z eurofondov a projekt je súčasťou Lokálnej stratégie komplexného prístupu, ktorý samospráva vypracovala pred dvomi rokmi.
Konštatoval, že podmienky na prestavbu boli veľmi náročné, keďže prebiehala za plného chodu ambulancií.
"Rozpočtový náklad na túto stavbu bol podľa projektu vyše 400.000 eur. V rámci verejného obstarávania sa nám sumu podarilo ešte znížiť o takmer štvrtinu," zdôraznil starosta.
S rekonštrukčnými prácami sa začalo v novembri minulého roka. Zahŕňajú výmenu krytiny na plochej streche, výmenu okien, dverí, celkové zateplenie objektu a novú fasádu. Všetky tieto opatrenia by mali podľa starostu výrazne znížiť energetickú náročnosť budovy.
"Okrem toho prebieha aj rekonštrukcia interiéru, chodieb, sociálnych zriadení i samotných ambulancií. Časť prostriedkov sme mohli využiť aj na vybavenie ambulancií a techniku," uviedol Lamanec.
Doplnil, že podmienkou na schválenie peňazí bolo aj to, aby nedošlo k zníženiu počtu lekárov, ktorí budú poskytovať zdravotnú starostlivosť. Momentálne tu ordinujú dvaja praktickí lekári pre dospelých a dvaja detskí lekári, dvaja stomatológovia, ale aj traja špecialisti, ktorí chodia do Raslavíc vo vyhradených dňoch.
 

Vyberte región